Ημέρα της γάτας – 1 Μαρτίου

Τι να πεις για τις γάτες; ότι είναι όμορφες, άπιστες, πανέξυπνες,  επτάψυχες, ότι συμβιώνουν και συντροφεύουν τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια;

Άλλοι τις λατρεύουν κι άλλοι είναι αλλεργικοί σε αυτές, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ημέρα της γάτας αφιερώνεται στους πρώτους. Είναι μια ευκαιρία για τους φανατικούς φιλόγατους να συναντηθούν, να καμαρώσουν και να παινευτούν για τα ζωντανά τους, είτε είναι ράτσας, είτε όχι.  Γιατί οι γάτες, όποια κι αν είναι η καταγωγή τους, έχουν την γοητεία τους, την προσωπικότητά τους, αξίζουν την αγάπη μας και την ανταποδίδουν στο πολλαπλάσιο.

Οι Ρώσοι αγαπούν τις γάτες περισσότερο από τους σκύλους και είναι κτήτορες γατών σε ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλο λαό. Περίπου 6 στους 10 έχουν τουλάχιστον μια γάτα στο σπίτι τους. Γιατί; Διότι μια γάτα βολεύεται εύκολα σε κάθε σπίτι, μικρό ή μεγάλο, δεν χρειάζεται πολλά-πολλά για την περιποίησή της και προσφέρει διακριτικά την παρέα της και την ζεστασιά της! 

Από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι είχαν γάτες, επειδή θεωρούνταν οι φύλακες του σπιτιού. Όχι μόνον γιατί κυνηγούσαν τα ποντίκια, αλλά και γιατί προστάτευαν την οικογένεια από τα κακά πνεύματα. Όταν, μάλιστα, η οικογένεια μετακόμιζε, η γάτα ήταν εκείνη που έπρεπε να περάσει  πρώτη το κατώφλι του νέου σπιτιού. Εάν η οικογένεια δεν είχε γάτα, τότε θα έπρεπε να δανειστεί των γειτόνων για λίγο. Γιατί αν υπήρχαν κακά πνεύματα στο καινούργιο σπίτι, τότε αυτά θα επιτίθονταν στην γάτα κι αυτή θα τα νικούσε, επειδή οι γάτες είναι έξυπνες και πονηρές. Γι΄αυτό,  οι γάτες είχαν πάντα έναν ιδιαίτερο ρόλο σε κάθε σπίτι.

Οι ρωσικές ράτσες

Άλλες είναι όμορφες, άλλες όχι τόσο. Όμως η ομορφιά είναι υποκειμενική. Καθεμιά από τις ρωσικές γάτες έχει την δική της προσωπικότητα, όπως κάθε γάτα άλλωστε, γι’ αυτό αποφασίστε μόνοι σας, αφού τις γνωρίσετε πατώντας εδώ!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.