Μελιτζάνες με κιμά

Οι μελιτζάνες με κιμά στην ελληνική κουζίνα, ως επί το πλείστον, φέρνουν στο μυαλό τα παπουτσάκια. Στην ρωσική κουζίνα, ο συνδυασμός είναι επίσης δημοφιλής, αλλά με διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης.

Τα υλικά μας
250 γραμ. κιμάς
1-2 μελιτζάνες ανάλογα με το μέγεθος
1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
μερικές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
λάδι, κρασί
500 ml χυμός ντομάτας
ξύλο κανέλας
100 γραμ. τριμμένο τυρί
2 χοντρά ξυλάκια για σουβλάκι ή chop sticks

Προετοιμασία
1.      Πλάθουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε λίγο λάδι και κρασί ή νερό για να αφρατέψει ο κιμάς.
2.      Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση. Τοποθετούμε εκατέρωθεν κάθε μελιτζάνας ένα ξυλάκι και χαράζουμε την μελιζάνα σε φέτες μέχρι εκεί που μας επιτρέπουν τα ξυλάκια (δηλ. αφήνουμε άκοπο περίπου μισό εκατ.).
3.     Αλατίζουμε εσωτερικά.
4.     Κάθε εγκοπή την γεμίζουμε με μικρή ποσότητα κιμά. Επειδή γεμίζοντας τις εγκοπές, η μελιτζάνα αρχίζει να κάμπτεται, κατά το γέμισμα και ανάλογα με το μέγεθος της μελιτζάνας μπορούμε να την κόψουμε σε 2-3 τμήματα για να “πατά” καλά.
5. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα λάδι, ντοματοχυμό, αλάτι-πιπέρι, λίγο σκόρδο, μαϊντανό, ένα ξύλο κανέλλα.
6. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, περιχύνουμε τις μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 1 ώρα ή λίγο παραπάνω μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.


Απλά, εύκολα, νόστιμα και πρωτότυπα!
Καλή όρεξη!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.