Μπαλέτο “Ο κουρσάρος”

Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Περμ

Μπαλέτο “Ο κουρσάρος” από το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Πέρμ.
Το μπαλέτο “Ο Κουρσάρος” αποτελεί μια πολύχρωμη εικόνα της ζωής των κουρσάρων και γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι.

Υπόθεση
Στην πλατ. Adriopol γίνεται εμπόριο σκλάβων. Οι κουρσάροι εμφανίζονται με τον αρχηγό τους Conrad, ο οποίος θα συναντηθεί με τη Medora, προστατευόμενη του ιδιοκτήτη της αγοράς Isaac Lanksem. Η Medora έχει πάει στην πλατεία με τον Lanksem, ο οποίος εξετάζει προσεκτικά τους σκλάβους. Οι επίδοξοι εραστές έχουν χρόνο να μιλήσουν στην Medora.
Ο πλούσιος Πασά Σέιντ ψάχνει σκλάβα για το χαρέμι ​​του και βλέποντας την Μεντόρα, την αγοράζει από τον άπληστο Lanksem.

Η Medora σώζεται από τον Konrad και τα παλικάρια του που διοργανώνουν αστείους χορούς, συναρπάζοντας τους σκλάβους και, στη συνέχεια, τους απομακρύνουν διακριτικά. Ο Lanksem προσπαθεί να ξαναπάρει την Μεντόρα ανεπιτυχώς.

Μετά από παράκληση της Medora, ο Conrad ελευθερώνει τις σκλάβες. Ο κουρσάρος Μπιρμπάντο, δυσαρεστημένος με αυτήν την απόφαση, υπόσχεται στον Lanksem να τον βοηθήσει να πάρει πίσω την Μεντόρα με αντάλλαγμα χρυσάφι. Ο Μπιρμπάντο με τη βοήθεια υπνωτικών βάζει τον Κόνραντ να κοιμηθεί και απαγάγει τη Μεντόρα, που καταλήγει στο χαρέμι ​​του πασά Σέιντ.

Για να σώσουν τη Medora, οι κουρδάροι ντύνονται προσκυνητές και μπαίνουν στο παλάτι του Σεϊντ. Όμως η φρουρά της πόλης ειδοποιημένη κρυφά από τον κουρσάρο Birbanto αφοπλίζει τους υπόλοιπους κουρσάρους. Ο Conrad καταδικάζεται σε θάνατο, η Medora ορκίζεται να πεθάνει μαζί του και συμφωνεί να γίνει σύζυγος του Seyd, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα αφήσει ζωντανό τον Conrad. Ο Conrad μαθαίνει για την θυσία της αγαπημένης τους και προτιμά να πεθάνει μαζί της. Μια από τις σκλάβες, η Gulnara, αποφασίζει να βοηθήσει τους εραστές, ανταλλάσσοντας ρούχα με τη Medora.

Οι κουρσάροι με τον Conrad και τη Medora αποκτούν την ελευθερία τους. Φεύγουν με πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα. Ο Μπιρμπάντο προσπαθεί να σκοτώσει τον Κόνραντ, αλλά ο προδότης ρίχνεται στη θάλασσα. Η καταιγίδα που ξεσπά ρίχνει το πλοίο στους βράχους, αλλά ο Conrad και η Medora φτάνουν στην ακτή.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.