Ρολό ομελέτας σε 10 λεπτά

Αν ένα πρωί ξυπνήσετε με την όρεξη να φάτε ένα διαφορετικό πρωινό και έχετε τα βασικά στο ψυγείο σας : αυγά, τριμμένο τυρί, βούτυρο και ρίγανη, βασιλικό ή θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό μπορείτε μέσα σε 10 λεπτά να έχετε ένα ασυνήθιστο, νόστιμο και χορταστικό πρωϊνό για 1-2 άτομα.

Τα υλικά μας
3 αυγά
15 γραμ. παρμεζάνα (ή ό,τι άλλο)
15 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. τριμ.μοτσαρέλα (ή ό,τι άλλο)
λίγος μαϊντανός
λίγο ψιλοκομένο ζαμπόν (προαιρετικά)
1/4 κ.γλ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
1/4 κ.γλ. ιταλικό μίγμα μυρωδικών (ή ό,τι έχετε από μυρωδικά)
αλάτι
λευκό πιπέρι

Προετοιμασία
1.   Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
2.   Στα ασπράδια προσθέτουμε αλάτι, λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε.
3.   Στους κρόκους προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι αν θέλουμε, τα υπόλοιπα καρυκεύματα και ανακατεύουμε.
4.   Σε τηγάνι διαμέτρου 28εκ. λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τους κρόκους και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δουλεύουμε συνεχώς με το βούτυρο με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό, αλλά κρατώντας το ζουμερό. Τέλος μαζεύουμε τους κρόκους στην άκρη του τηγανιού σε σχήμα ρολό.
5.   Χαμηλώνουμε την φωτιά, αλείφουμε την ελεύθερη επιφάνεια του τηγανιού με ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το μισό ασπράδι απλώνοντας το σε όλη την ελεύθερη επιφάνεια. Όταν πήξει, αρχίζουμε να τυλίγουμε προσεκτικά πάνω του τους κρόκους. Η σπάτουλα σιλικόνης μας βοηθά να γυρίζουμε και να ξεκολλούμε το ασπράδι.
6.   Έχοντας σχηματίσει ένα ρολό στην άλλη άκρη του τηγανιού, αλείφουμε πάλι με ελάχιστο λάδι την ελεύθερη επιφάνεια του τηγανιού και χύνουμε το υπόλοιπο ασπράδι, ώστε να πάει παντού. Ομοίως όταν ψηθεί, τυλίγουμε το ρολό με αυτό.
7.   Στην τελευταία φάση, καλύπτουμε την ελεύθερη επιφάνεια του τηγανιού με την μοτσαρέλα και περιμένουμε να λιώσει και να αρχίσει να σκληραίνει, οπότε τυλίγουμε το ρολό με την τυρένια κρούστα.
8.   Αφήνουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές και να πάρει ωραίο χρώμα.

Κόβουμε το ρολό ομελέτας σε μπουκίτσες και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με φρέσκια ντομάτα, πασπαλισμένο με ρίγανη ή στολισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή συνέχεια στο πρωϊνό σας!

Η συνταγή σε φωτο-βήματα

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.