Αβοκάντο με αυγά και τυρί

Αβοκάντο με αυγά και τυρίΑβοκάντο με αυγά και τυρί, ένα πρωϊνό με εξαιρετική θρεπτική αξία.

Τα υλικά μας
2 αβοκάντο
4 αυγά
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. τριμμένο τυρί
αλάτι, πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Προετοιμασία
1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, γύρω από το κουκούτσι. Πιάνουμε τα δύο μισά και συστρέφουμε και χωρίζουμε τα δύο μέρη. Καρφώνουμε με κοφτερό μαχαίρι το κουκούτσι και συστρέφοντάς το αφαιρούμε και αυτό.
2. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την ψίχα του αβοκάντο (εσωτερικά) προσέχοντας να μην φθάσουμε μέχρι την φλούδα.Αβοκάντο με τυρί3. Για να στέκονται σταθερά τα αβοκάντο, τους κόβουμε μια μικρή λωρίδα από την κάτω του πλευρά παράλληλα προς την επάνω.
4. Ψιλοκόβουμε 4 σκελίδες σκόρδο και τις μαραίνουμε τρίβοντάς τες με λίγο αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Μοιράζουμε το σκόρδο με το λάδι στα τέσσερα μισά αβοκάντο καλύπτοντας όλη την ψίχα και την κοιλότητα και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να απορροφήσουν τα υγρά.
6.  Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους στα 4 αυγά.
7. Την κοιλότητα κάθε αβοκάντο την γεμίζουμε με ασπράδι και από πάνω σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του αβοκάντο με άφθονο τριμμένο τυρί. Αβοκάντο με τυρίΤα βάζουμε σε προθερμασμένο στους 200˚ C φούρνο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αβοκάντο.
8. Όταν τα βγάλουμε το τυρί έχει δημιουργήσει μια ωραία κρούστα και πιο μέσα το ασπράδι έχει επίσης ψηθεί. Ανοίγουμε προσεκτικά μια μικρή τρύπα, ώστε να δημιουργηθεί μια επαρκής κοιλότητα όπου θα ακουμπήσουμε τον κρόκο.

αβοκάντοΑβοκάντο με τυρί

9. Τακτοποιούμε όλους τους κρόκους πολύ προσεκτικά γιατί γλυστρούν και ξαναφουρνίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και ο κρόκος και να γίνει μελάτος.4 αβοκάντο με αυγά και τυρί10. Πριν το σερβίρουμε ζεστό, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι.

Καλή όρεξη!

Please follow and like us: