Καλοκαίρι στην Μόσχα – Καφέ Γάλα

Καλοκαίρι στην Μόσχα στο Καφέ "Γάλα"
Καφέ “Γάλα”. Πηγή : LocalWay.ru

Κοντά στο Θέατρο Μπαλσόι, στην Μεγάλη Δημητρόφκα οδό βρίσκεται το καφέ «Γάλα». Πήρε το όνομά του από το κατάστημα γαλακτοκομικών προϊόντων που υπήρχε στην θέση αυτή ήδη από τις αρχές του 20ου αι.

Η διακόσμηση του χώρου βαριά και εντυπωσιακή. Μεγάλοι καθρέφτες, μαλακοί δερμάτινοι καναπέδες, βελούδινες καρέκλες σε σκούρο καφέ και πολυέλαιοι συμπληρώνουν την εικόνα του κλασικού καφέ της δεκαετίας του ’30.

Στο μενού βασιλεύει ο καφές, κάθε είδους και προέλευσης. Αλλά και για να γευματίσει κανείς, τα πιάτα είναι προσεκτικά επιλεγμένα : ψητά παντζάρια με κατσικίσιο τυρί, σούπα πράσινου μήλου, καπνιστό κρέας ελαφιού, σολομός στον ατμό.

Kοκτέιλ "Γούνα Αλεπούς".
Kοκτέιλ “Γούνα Αλεπούς”.
Πηγή : LocalWay.ru

Ο Denis Shulman, μπαρ-manager στο “Γάλα” προτείνει ένα δροσερό κοκτέιλ με το ασυνήθιστο όνομα “Γούνα αλεπούς” εξαιτίας του φλογερού ξανθο-κόκκινου χρώματος που έχει. Η βάση του είναι βότκα και bitter πορτοκαλιού. Η προσθήκη ιπποφαούς σε συνδυασμό με το λεπτό άρωμα κινέζικου λεμονιού δημιουργεί ένα πικάντικο αποτέλεσμα με γλυκόξινη γεύση. Ο φυσικός χυμός μήλου που προστίθεται στο τέλος δίνει μια νότα δροσιάς, απαραίτητη στο ξηρό και καυτό καλοκαίρι της Μόσχας.

Μια ωραία επιλογή για όλες τις ώρες.

Please follow and like us: