Πρωτομαγιά στην Μόσχα

Πρωτομαγιά στην Μόσχα, σ’ έναν μικρό παράδεισο 15,5 χιλ. στρεμμάτων, το πάρκο Κουλτούρας και Αναψυχής, Ιζμάϊλοφσκι Πάρκ ή απλά Ιζμάιλοβο.Πρωτομαγιά στην Μόσχα

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1930 με απόφαση του Δήμου της Μόσχας στην θέση μιας από τις εξοχικές κατοικίες των μελών της οικογενείας των Ρομανώφ, στους οποίους ανήκε ήδη από τον 17ο αι. Σήμερα είναι ένας αστικός κήπος κι εξυπηρετείται από 3 σταθμούς μετρό.

Το Ιζμάιλοβο είναι προστατευόμενη περιοχή με πλούσια χλωρίδα. Στο πάρκο υπάρχει πειραματικό μελισσοκομείο με ζωή ενάμιση αιώνα και φράγμα του 17ου αιώνα, που ρυθμίζει το υδάτινο σύστημα του πάρκου που αποτελείται από 12 λίμνες διαφόρων μεγεθών και τον μικρό ποταμό Σερεμπριάνκα. Στο πάρκο υπάρχουν πολλές διαδρομές, με πιο “μυρωμένη” το βουλεβάρτο των πασχαλιών.

Το πάρκο είναι σαν ένα mall, ένα mall στην φύση, όπου κανείς καταναλώνει ενέργεια, θετική σκέψη, καθαρό αέρα, όμορφα τοπία και χαρά της ζωής. Εκτός από τα γήπεδα τέννις, βόλλεϋ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, 5Χ5, ρίνγκ πυγμαχίας, πίστες για πατινάζ, σκί και κέρλινγκ τον χειμώνα, σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και λεμβών, πατινιών και σκι, πάρκο για σκέιτ μπορντ, τραμπολίνο, διαθέτει μουσική σκηνή, θέατρο, χώρο ανάγνωσης, αίθουσες κινηματο-γράφου 5D και 7D, περίπτερο εκθέσεων, κέντρο παιδικής τέχνης, υπαίθρια αγορά.

Την Πρωτομαγιά στο Ιζμάιλοβο γιορτάζεται η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Έτσι την ημέρα αυτή υπάρχει ιδιαίτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
7:30  197 εγγραφές στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου “Τρέχουμε με χαμόγελο – Smile Run”. Το κόστος συμμετοχής, 555 ρούβλια, θα διατεθούν στο ταμείο “Δωρίστε ζωή” για παιδιά με καρκίνο. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε δύο διαδρομές, 5,3 και 10,6 χιλ.Πρωτομαγιά αγώνας δρόμου στην Μόσχα

9:00 Έναρξη του αγώνα. Βραβεία και αναμνηστικά δώρα περίμεναν όσους τερμάτισαν πρώτοι.

12:00 – 13:30 Μαραθώνιος χορού στον οποίο συμμετείχαν χορευτικές ομάδες της ανατολικής περιφέρειας της Μόσχας όπου ανήκει και το πάρκο.Πρωτομαγιά χορός

12:00 – 19:00 Η κεντρική περιοχή του πάρκου χωρίστηκε σε ζώνες με διαφορετικές δραστηριότητες, όπως διαλέξεις σχετικά με τη διατροφή, γιόγκα, παιδικές παραστάσεις στο ανοικτό θέατρο, διοργάνωση παιχνιδιών στην παιδική χαρά, βόλτες με φουσκωτά, αγώνες μπόουλινγκ, πινγκ πονγκ, frisbee, τατάμι. Σε ανάμνηση της ημέρας αυτής, πολλοί έβγαλαν φωτογραφίες στα ειδικά κιόσκια που στήθηκαν για το σκοπό αυτό.

15:00 – 17:00 ZUMboom. Eπαγγελματίες εκπαιδευτές δίδαξαν Zumba σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

16:00 Εναρκτήρια τελετή για το νέο περίπτερο σκακιού και ντάμας. Με την ευκαιρία των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία παράλληλου παιξίματος με διεθνείς μέτρ σε 10 σκακιέρες, ενώ πολλοί άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή και έπαιξαν στις συνολικά 30 σκακιέρες του περιπτέρου. Το περίπτερο είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά και τα πανοραμικά του παράθυρα επιτρέπουν να είναι οι χώροι του φωτεινοί ακόμη και τις συνεφιασμένες Μοσχοβίτικες ημέρες και κατάλληλοι για διαλέξεις και σεμινάρια μέσα στη φύση. Στα τέλη Μαΐου θα λειτουργήσει και σχολή στην οποία θα γίνονται τα μαθήματα για την τέχνη της δημοσιογραφίας, δημιουργική γραφή και πολυμέσα. Στα μαθήματα περιλαμβάνονται ανοιχτές συναντήσεις με συγγραφείς, καλλιτέχνες πολυμέσων κ.α.

16:00 στη σκηνή “Central” πραγματοποιήθηκε συναυλία με δημοφιλείς μπάντες.Πρωτομαγιά μουσική σκηνή

Και βέβαια σε όλα αυτά προστίθενται η έναρξη της λειτουργίας της μεγάλης ρόδας λούνα παρκ, η ενοικίαση ποδηλάτων, σκαφών και άλλων αθλητικών ειδών, ενώ τις επόμενες ημέρες του Μαΐου, θα αρχίσουν τα τακτικά μαθήματα της νέας σεζόν με ασκήσεις αναπνοής, χορός της κοιλιάς, βόλεϊ, και χορού για όλες τις ηλικίες.

Καλό μήνα! Να είστε πάντα καλά!

Please follow and like us: