Ρωσική Όπερα “Μπορίς Γκοντουνόφ”

Πηγή : bolshoi.ru Φωτό : Damir Yusupov

Ο Μπορίς Φιόντοροβιτς Γκοντουνόφ είναι ιστορικό πρόσωπο και έ-ζησε τον 16ο αιώνα (1552 – 1605). Η ζωή του ενέπνευσε τον εθνικό ποιητή της Ρωσίας Αλεξάντρ Πούσκιν να συνθέσει το έμμετρο ιστο-ρικό δράμα “Μπορίς Γκοντουνόφ”  το 1825 και στη συνέχεια τον Μό-δεστο Μουσόρσκι να συνθέσει την ομώνυμη όπερα (1868-1973). Επομένως, τα γεγονότα στα οποία στηρίζεται η όπερα είναι πραγμα-τικά και οι πρωταγωνιστές είναι ιστορικά πρόσωπα.

Λίγα λόγια για τον Μπορίς Γκοντουνόφ
Αν και η θητεία του ως τσάρου συμπίπτει με την έναρξη της επονο-μαζόμενης “σκοτεινής εποχής” στην Ρωσία, στην πραγματικότητα υπήρξε ένας από τους ικανότερους και πιο καλλιεργημένους τσά-ρους της ρωσικής ιστορίας.
Τα πρώτα από τα λιγοστά χρόνια της βασιλείας του χαρακτηρίστηκαν από πρόοδο και υψηλή λαϊκή αποδοχή.
Εάν είχε υπάρξει λίγο πιο τυχερός και λιγότερο καχύποπτος, ίσως σήμερα να κατείχε μια θέση στο ρωσικό πάνθεον δίπλα στον Μεγάλο Πέτρο.

Οι περιπέτειες της όπερας Μπορίς Γκοντουνόφ του Μουσόρσκι

Η υπόθεση της όπερας Μπορίς Γκοντουνόφ

Η σκοτεινή εποχή και ο Μπορίς Γκοντουνόφ

Παρακολουθείστε την όπερα “Μπορίς Γκοντουνόφ” από το  Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας                                                                                                      Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Θεάτρου Μπολσόι  στο Youtube για 24 ώρες.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.